Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Τεράστια επιτυχία σημειώνει στην Ουάσιγκτον η έκθεση
“Κύπρος: Σταυροδρόμι των Πολιτισμών”Η έκθεση “Κύπρος: Σταυροδρόμι των Πολιτισμών” η οποία παρουσιάζεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Smithsonian Institution στην Ουάσιγκτον αποτελεί πόλο έλξης για τους Αμερικανούς και τις χιλιάδες των ξένων επισκεπτών της Αμερικανικής πρωτεύουσας.


Σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου του Μουσείου, από τις 29 Σεπτεμβρίου 2010 που η έκθεση άνοιξε τις πύλες της για το κοινό, μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου 2010 επισκέφθηκαν το Μουσείο 347,956 άτομα όλων των ηλικιών τα οποία είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και τους θησαυρούς της Κύπρου.

Παράλληλα με την έκθεση, λειτουργούν στο ίδιο το Μουσείο, σε ξεχωριστές αίθουσες, διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα. Ένα από τα προγράμματα απευθύνεται σε παιδιά τα οποία επισκέπτονται την έκθεση και στη συνέχεια ενημερώνονται για την Κύπρο, την ιστορία και τον πολιτισμό της και μετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες.

Ένα άλλο πρόγραμμα απευθύνεται στο ευρύ κοινό, το οποίο έχει τη δυνατότητα να εξετάσει αντίγραφα διαφόρων αντικειμένων και να ενημερωθεί για τη χρήση τους κατά την αρχαιότητα.

Σύντομα αρχίζουν και οι παρεμφερείς εκδηλώσεις που σκοπό έχουν την προβολή της Κύπρου και του πολιτισμού της. Στις 16 Νοεμβρίου 2010 ο καθηγητής Stuart Swiny, Διευθυντής του Ινστιτούτου Κυπριακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης θα δώσει διάλεξη στην Ουάσιγκτον για την ιστορία και αρχαιολογία της Κύπρου με θέμα “Timeless Cyprus”.Τελευταία Ενημέρωση στις: 06/06/2016 08:25:31 AM