Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Απεβίωσε ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος - 12/12/2008


Απεβίωσε σήμερα ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος νοσηλευόταν από τις 22 Νοεμβρίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Το ιατρικό ανακοινωθέν, το οποίο διάβασε ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Θεόδωρος Κυπριανού, ανέφερε τα εξής:

«Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος απεβίωσε δυστυχώς σήμερα Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008, και ώρα 13.05 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, από μεταστατικό μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα. Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος αντιμετώπισε την ασθένεια του με σθένος και αξιοπρέπεια καθ’ όλη τη διάρκεια της. Ο Υπουργός Υγείας, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, οι θεράποντες ιατροί του και το προσωπικό της Εντατικής που τον περιέθαλψε εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους προς τη σύζυγο, τα αδέλφια και τα παιδιά του».

Ο Υπουργός Υγείας κ. Χρίστος Πατσαλίδης εξέφρασε την βαθιά του θλίψη για το θάνατο του τέως προέδρου της Δημοκρατίας. Εξέφρασε, παράλληλα, τα ειλικρινή συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του Τάσσου Παπαδόπουλου, τονίζοντας πως ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε μια πολύ σκληρή, δυνατή και επίμονη μάχη.

Σημείωσε, τέλος, ότι ενημέρωσε αμέσως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια για το τραγικό συμβάν και πρόσθεσε: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μου ζήτησε και διαβίβασα τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια και στους συγγενείς του τέως Προέδρου, και ζήτησε να γίνει έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής κ. Μάριου Καρογιάν, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3 μ.μ».Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:06:56 PM