Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει στη Γαλλία και στην Αίγυπτο - 02/05/2008


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού μεταβαίνει την Κυριακή 4 Μαΐου στο Παρίσι όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας.


Τη Δευτέρα 5 Μαΐου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον ομόλογο του Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας κ. Bernard Kouchner. Οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, ευρωπαϊκά, περιφερειακά και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο των επαφών του στο Παρίσι, ο κ. Κυπριανού θα έχει συνάντηση με το Διπλωματικό Σύμβουλο του Γάλλου Προέδρου κ. Jean-David Levitte, καθώς επίσης και με το Σύμβουλο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις του Γάλλου Πρωθυπουργού κ. Gilles Briatta. Ο κ. Κυπριανού θα παρακαθίσει επίσης σε δείπνο με τον Υπουργό Εργασίας κ. Xavier Bertrnad, Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος UMP (Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα).

Από το Παρίσι, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί την Τρίτη 6 Μαΐου στο Κάιρο όπου την επομένη, Τετάρτη 7 Μαΐου, θα έχει συνάντηση με τον ομόλογο του Υπουργό Εξωτερικών της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Ahmed Aboul Gheit. Οι συνομιλίες των δύο Υπουργών θα συνεχιστούν σε γεύμα εργασίας. Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις, το Μεσανατολικό καθώς και οι σχέσεις της ΕΕ με τον αραβικό κόσμο είναι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσουν οι δύο Υπουργοί.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κ. Κυπριανού θα έχει συνάντηση με τον Μεγάλο Ιμάμη του Al Azhar Σεΐχη Muhammad Sayid Tantawy. Θα έχει επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγυπτιακής Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης κ. Ahmed Fathi Sorour.

Στη διάρκεια της επίσκεψης του στο Κάιρο, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του η Κυπριακή Αδελφότητα Καΐρου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Παρασκευή 9 Μαΐου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:12:20 PM