ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Ειδήσεις


Η Σλοβακία θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να λυθεί το Κυπριακό - 19/04/2007


Την ευγνωμοσύνη της Κυπριακής Κυβέρνησης για τις θέσεις αρχής της Σλοβακίας στο Κυπριακό, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Τάσσος Παπαδόπουλος, προς τον Πρόεδρο της Σλοβακίας κ. Ιβάν Γκασπάροβιτς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.


Σε δηλώσεις του, μετά από επίσημη τελετή παρασημοφόρησης του Προέδρου της Σλοβακίας με το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’ και του Προέδρου Παπαδόπουλου με το Παράσημο του Τάγματος Λευκού Διπλού Σταυρού της Σλοβακίας, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και τρόποι περαιτέρω ανάπτυξης τους καθώς και διεθνή και άλλα προβλήματα που επηρεάζουν τις δύο χώρες. Εξέφρασε, επίσης, τη μεγάλη ικανοποίηση για την ταυτότητα απόψεων που διαπιστώνεται σε μεγάλο φάσμα θεμάτων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Σλοβακίας εξέφρασε ικανοποίηση γιατί η παρουσία της Σλοβακίας στην Κύπρο συμβάλει στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών. Η Σλοβακία, ως μη Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή την πρόοδο του κυπριακού προβλήματος και διαβεβαίωσε ότι η Σλοβακία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λυθεί το κυπριακό πρόβλημα, με θετικό κλίμα για την Κυπριακή Κυβέρνηση.


Έτος rint

No documents found_______________________________________________
Πνευματικά Δικαιώματα © Κυπριακή Δημοκρατία 2016 - 2020
Υπουργείο Εξωτερικών
Σχεδιασμός και Ανάπτυξη: Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής