Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Πολιτικές Διαβουλεύσεις Κύπρου – Ελλάδας σε επίπεδο Πολιτικών Διευθυντών Υπουργείων Εξωτερικών - 04/03/2014


Πραγματοποιήθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου 2014 πολιτικές διαβουλεύσεις Κύπρου – Ελλάδας σε επίπεδο Πολιτικών Διευθυντών Υπουργείων Εξωτερικών ως μέρος του τακτικού διαλόγου μεταξύ των δυο Υπουργείων.


Οι πολιτικές διαβουλεύσεις διεξήχθησαν μεταξύ του Πολιτικού Διευθυντή, πρέσβη κ. Παντιά Ηλιάδη και του Έλληνα Πολιτικού Διευθυντή, Πρέσβη κ. Δημήτρη Παρασκευόπουλου, στην παρουσία διευρυμένων αντιπροσωπειών. Ο κος Παρασκευόπουλος, συνοδευόταν από τον πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Βασίλη Παπαϊωάννου.

Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων συζητήθηκαν εκτενώς θέματα διμερών σχέσεων και κοινού ενδιαφέροντος, σε ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο. Ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης βρέθηκαν η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και στην Μέση Ανατολή και περιοχή του Κόλπου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις εξελίξεις στην Ουκρανία. Περαιτέρω, ο Έλληνας Πολιτικός Διευθυντής ενημερώθηκε για τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με την επανέναρξη της διαδικασίας συνομιλιών για το Κυπριακό. Ο κ. Παρασκευόπουλος προέβη με την σειρά του σε ανασκόπηση της εν εξελίξει Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Ο Έλληνας Πολιτικός Διευθυντής έγινε επίσης δεκτός από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη και τον Γενικό Διευθυντή Πρέσβη κ. Αλέξανδρο Ν. Ζήνων.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:49:17 PM