Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Έναρξη των εργασιών των Τεχνικών Επιτροπών και των Ομάδων Εργασίας - 18/04/2008


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην προστατευόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή στη Λευκωσία η τελετή έναρξης των εργασιών των Τεχνικών Επιτροπών και των Ομάδων Εργασίας για το Κυπριακό.


Η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της Αναπληρώτριας Ειδικής Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα και Επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο κας Elizabeth Spehar με τη συμμετοχή του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Γιώργου Ιακώβου και του Συμβούλου του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ozdil Nami, ενώ παρόντες ήταν και οι επικεφαλής των έξι Ομάδων Εργασίας και των επτά Τεχνικών Επιτροπών.

Σε ομιλία της η κα Spehar είπε ότι η σημερινή τελετή, όπως και η διάνοιξη της οδού Λήδρας προ δύο εβδομάδων, αποτελεί ένα ακόμη σημείο προόδου στην πορεία προς τη συμφιλίωση και διαρκή και αμοιβαία αποδεκτή διευθέτηση του Κυπριακού. Εξέφρασε δε την ελπίδα πως τις επόμενες εβδομάδες θα παραχθούν από τη διαδικασία αποτελέσματα που θα αποτελέσουν σταθερή βάση για τους δύο ηγέτες και θα οδηγήσουν τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να διορίσει Ειδικό Απεσταλμένο.

Στην ομιλία του ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Γιώργος Ιακώβου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο έργο των Ομάδων Εργασίας και των Τεχνικών Επιτροπών, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα αποτελέσει την πραγματική αρχή για τη λύση του κυπριακού προβλήματος.

Απευθυνόμενος στους αρχηγούς των Ομάδων και των Επιτροπών, είπε ότι έχουν επιλεχθεί για την εξειδικευμένη γνώση και τα πολιτικά και άλλα προσόντα που διαθέτουν και τους παρότρυνε να αντιμετωπίσουν τους ομολόγους τους ως συνεργάτες ώστε να υπάρξουν αποτελεσμάτα προς όφελος της Κύπρου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:13:12 PM