Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τη νέα Γ.Γ. του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών - 14/05/2009


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τη νέα Γενικό Γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κα Ιωάννα Παναγιώτου.


Μετά το πέρας της συνάντησης, σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, ο κ. Κυπριανού είπε ότι κατά τη συνάντηση τού δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξει τις προτεραιότητες και τη στρατηγική που ακολουθεί το Υπουργείο Εξωτερικών στους τομείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των σχέσεων με ξένες χώρες και της διαδικασίας επίλυσης του κυπριακού προβλήματος. Και πρόσθεσε: «Όπως είναι γνωστό, θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικές τις συναντήσεις με τα κυπριακά κόμματα. Θεωρώ ότι υπάρχει η κοινοβουλευτική και η κομματική διπλωματία, η οποία μπορεί να συμπληρώσει και να στηρίξει την προσπάθεια της Κύπρου για την προώθηση των θέσεών μας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην επίλυση του Κυπριακού, αλλά και στα άλλα στρατηγικά συμφέροντα της Κύπρου. Είχαμε μια ελεύθερη και πολύ φιλική ανταλλαγή απόψεων και ελπίζω ότι και στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση».

Από πλευράς της, η κα Παναγιώτου ευχαρίστησε τον κ. Κυπριανού για τη συνάντηση και εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι σημαντικό να υπάρχει ένας πολύ καλός συντονισμός μεταξύ των κομμάτων και του Υπουργείου Εξωτερικών, ώστε να μπορούν να συνεισφέρουν στην υπόθεση της Κύπρου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους και με κύριο στόχο την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:16:01 PM