Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Η Κύπρος στην Ουάσιγκτον - 29/09/2010


Άνοιξε σήμερα τις πύλες της για το κοινό η έκθεση: «Κύπρος: Σταυροδρόμι των Πολιτισμών», η οποία παρουσιάζεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Smithsonian Institution στην Ουάσιγκτον. Τα εγκαίνια τέλεσε ψες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώπιον 400 και πλέον προσκεκλημένων οι οποίοι θαύμασαν τους πολιτιστικούς θησαυρούς της Κύπρου.


Τα εκατομμύρια των Αμερικανών επισκεπτών του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση μέχρι και την 1η Μαΐου 2010.

Άρχισαν ήδη οι παρεμφερείς εκδηλώσεις για την προβολή της έκθεσης και της Κύπρου γενικά. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας έχει αναρτήσει μεγάλες αφίσες για την έκθεση στην είσοδο και στο εσωτερικό του Μουσείου καθώς και έξω από την αίθουσα που φιλοξενεί την έκθεση.

Επίσης θα λειτουργήσει από σήμερα, σε ειδική αίθουσα του Μουσείου, το Discovery Room (Ανακαλύψετε την Κύπρο) το οποίο απευθύνεται κυρίως σε παιδιά ηλικίας από 5 μέχρι 10 ετών. Το Discovery Room περιλαμβάνει δύο εκπαιδευτικά προγράμματα. Το Cyprus Discovery Box στο οποίο επιστήμονες του Μουσείου καλούν τα παιδιά να απαντήσουν σε ερωτήσεις χρησιμοποιώντας διάφορες ικανότητες όπως παρατηρητικότητα και σύγκριση. Το δεύτερο πρόγραμμα ονομάζεται Clothing Corner και σε αυτό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να φορέσουν κυπριακές παραδοσιακές στολές. Επιπρόσθετα στα πλαίσια του Discovery Room τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να παίξουν Κυπριακά παραδοσιακά παιχνίδια.

Στις αρχές Νοεμβρίου η Κυπριακή Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον σε συνεργασία με την οργάνωση The Smithsonian Associates διοργανώνει διάλεξη για την Ιστορία και Αρχαιολογία της Κύπρου και το Δεκέμβριο διάλεξη με θέμα το κρασί και τη γαστρονομία της Κύπρου. Θα διοργανωθούν και άλλες διαλέξεις και σεμινάρια μέχρι και το τέλος Απριλίου 2011.

Το ΥΠΕΞ και η Κυπριακή Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον άρχισαν ήδη την προβολή της Κύπρου και της έκθεσης. Τα λεωφορεία της πόλης της Ουάσιγκτον φέρουν μεγάλες διαφημιστικές αφίσες με τον τίτλο της έκθεσης και τη θεά Αφροδίτη. Διαφήμιση περιέχεται επίσης σε περιοδικά, στο Washington Flyer Magazine, (το περιοδικό που δίδεται σε όλους τους επιβάτες στο αεροδρόμιο της Ουάσιγκτον), καθώς και στο ραδιόφωνο.

Με στόχο μια ολοκληρωμένη παρουσία της Κύπρου στην Ουάσιγκτον προγραμματίζονται και άλλα προγράμματα και εκδηλώσεις για μια συνεχή προβολή της Κύπρου καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:28:10 PM