Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συμμετοχή Γενικού Διευθυντή στην άτυπη Υπουργική Συνάντηση του ΟΑΣΕ, Πότσνταμ


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβυς κ. Αλέξανδρος Ζήνων εκπροσώπησε την Κυπριακή Δημοκρατία στην άτυπη Υπουργική Συνάντηση του Οργανισμού για τη Συνεργασία και την Ασφάλεια στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που διεξήχθη στο Πότσνταμ της Γερμανίας την 1η Σεπτεμβρίου 2016.


Της συνάντησης, που φιλοξένησε η Γερμανία ως προεδρεύουσα χώρα του Οργανισμού για το 2016, προήδρευσε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών κ. Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάϊερ και σε αυτή συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι κοινές προκλήσεις για την ασφάλεια των χωρών μελών του ΟΑΣΕ, και οι τρόποι ενίσχυσης της μεταξύ τους συνεργασίας. Εξετάσθηκε επίσης ο ρόλος του Οργανισμού στην επίλυση και διαχείριση κρίσεων, καθώς και στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών όπως η τρομοκρατία και η διασπορά Όπλων Μαζικής Καταστροφής.

Τέλος, την συνάντηση απασχόλησε η προετοιμασία της επίσημης Υπουργικής Συνάντησης του Αμβούργου τον ερχόμενο Δεκέμβριο, στην οποία προτίθεται να συμμετάσχει ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης.Τελευταία Ενημέρωση στις: 13/09/2016 12:52:40 PM