Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Μάρκου Κυπριανού - 11/12/2009


Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες τη «φιλολογία» που αναπτύχθηκε σχετικά με την κατάληξη της συζήτησης για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, τα συμπεράσματα που υιοθετήθηκαν από το Συμβούλιο και τη μονομερή δήλωση της Κύπρου για το μη άνοιγμα 6 Κεφαλαίων αν δεν εκπληρώσει η Τουρκία τις υποχρεώσεις της.


Με έκπληξη παρατηρώ ένα πρωτοφανή μηδενισμό, παραπληροφόρηση, παρερμηνεία και διαστρέβλωση των γεγονότων. Πάντα πίστευα ότι ζητήματα που άπτονται του εθνικού συμφέροντος δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Πρόθεσή μου ήταν με την επιστροφή μου στην Κύπρο να προβώ σε δημόσια πλήρη ανάλυση των αποφάσεων και της συζήτησης που έγινε στο Συμβούλιο Υπουργών για να μπορεί να έχει επιτέλους ο Κυπριακός λαός την ακριβή εικόνα των πραγματικών δεδομένων και όχι μέσα από το φακό πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Όμως, κι εγώ, όπως και ο υπόλοιπος κυπριακός λαός νιώθω αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη για τη βάνδαλη και ιερόσυλη πράξη που διενεργήθηκε ψες στον τάφο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου.

Μετά από αυτό το γεγονός δεν το θεωρώ πρέπον να προχωρήσω σήμερα στη διάσκεψη τύπου που σκόπευα να κάνω. Σύντομα και σε εύθετο χρόνο θα προβώ στην πλήρη ενημέρωση και σε απαντήσεις για όλη την ανυπόστατη κριτική.

Όμως, πιστεύω ότι αυτή την στιγμή όλοι μας θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πώς θα βοηθήσουμε τις αρχές του Κράτους στην αντιμετώπιση αυτού του θέματος και να εκφράσω δημόσια τον συγκλονισμό μου και τη συμπαράστασή μου προς την οικογένεια του αείμνηστου Τάσσου ΠαπαδόπουλουΤελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:23:23 PM