Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη εργασίας της Υπουργού Εξωτερικών στην Αγία Έδρα και στη Ρώμη - 11/03/2012


Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή αναχωρεί αύριο για πραγματοποίηση επίσκεψης εργασίας στην Αγία Έδρα. Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής η κα Υπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογό της Α.Ε. Μονσινιόρ Dominique Mamberti, Γραμματέα για τις Σχέσεις με τα Κράτη/Υπουργό Εξωτερικών της Αγίας Έδρας. Αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση των δύο Υπουργών αναμένεται να είναι κυρίως οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Αγίας Έδρας, το Κυπριακό και η καταστροφή της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα.


Η κα Υπουργός θα παρακαθίσει επίσης σε δείπνο εργασίας που θα παραθέσει προς τιμήν της ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αγία Έδρα κ. Γιώργος Πουλίδης και στο οποίο θα παραστούν o Γραμματέας για τις Σχέσεις με τα Κράτη/Υπουργός Εξωτερικών της Αγίας Έδρας, ο Αξιολογητής Γενικών Υποθέσεων της Γραμματείας του Κράτους Α.Ε. Μονσινιόρ Peter Brian Wells και ο Μέγας Καγκελάριος και Υπουργός Εξωτερικών του Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας κ. Jean-Pierre Mazery.

Την ερχόμενη Τρίτη, η κα Υπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Ρώμη, κατόπιν πρόσκλησης του Ιταλού Υπουργού Εξωτερικών κ. Giulio Terzi di Sant’Agata. Ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν της κας Υπουργού όπου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, διμερή θέματα, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, θέματα ενέργειας, οι εξελίξεις σε Συρία, Ιράν, Αίγυπτο και Λιβύη, και άλλα θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει επίσης την ενημέρωση της ιταλικής πλευράς για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της στη Ρώμη, η δρ Μαρκουλλή θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Υπουργό για Διεθνή Συνεργασία και Ενσωμάτωση κ. Andrea Riccardi, την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Κύπρου-Ιταλίας, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής κ. Stefano Stefani, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Γερουσίας κ. Lamberto Dini, και την Αντιπρόεδρο της Γερουσίας κα Emma Bonino. Eπίσης, η κα Υπουργός θα δώσει συνεντεύξεις σε ιταλικά ΜΜΕ.

Η δρ Μαρκουλλή επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη το βράδυ.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:37:44 PM