Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών στη Διεθνή Διάσκεψη για το Αφγανιστάν - 27/03/2009


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβυς Νικόλαος Αιμιλίου, θα εκπροσωπήσει τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Μάρκο Κυπριανού στη Διεθνή Διάσκεψη για το Αφγανιστάν που θα πραγματοποιηθεί στη Χάγη στις 31 Μαρτίου 2009.


Η Διάσκεψη πραγματοποιείται υπό τη αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και συνδιοργανώνεται από την Ολλανδία και το Αφγανιστάν.

Το θέμα της Διάσκεψης είναι η σημασία της περιφερειακής παραμέτρου στη διαμόρφωση αποτελεσματικής στρατηγικής για το Αφγανιστάν και στόχος είναι η πολιτική ώθηση στις διεργασίες αντιμετώπισης των συνεχών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Στη Διάσκεψη θα λάβουν μέρος ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Ban Ki-Moon, o Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jaap De Hoop Scheffer, ο Ύπατος Αρμοστής και Γενικός Γραμματέας της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Άμυνας της Ε.Ε. Javier Solana, η Επίτροπος για Εξωτερικές Σχέσεις της Ε.Ε. Benita Ferrero – Waldner, ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν H. Karzai, οι Υπουργοί Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Hillary Clinton και της Ρωσικής Ομοσπονδίας Sergey Lavrov, Υπουργοί Εξωτερικών χωρών μελών της Ε.Ε. και άλλων χωρών.

Τα αποτελέσματα της Διάσκεψης θεωρούνται σημαντικά ενόψει της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. – Η.Π.Α. που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή μήνα όπου το θέμα του Αφγανιστάν είναι ένα από τα κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:14:57 PM