Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νικαράγουα - 08/12/2010


Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μεξικό κ. Βασίλης Φιλίππου επέδωσε στις 3 Δεκεμβρίου 2010, τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Νικαράγουας, κ. Daniel Ortega, ως νέος Πρέσβης της Κύπρου στην Νικαράγουα με έδρα την πόλη του Μεξικού.


Επιδίδοντας τα διαπιστευτήρια του ο κ. Φιλίππου διαβίβασε τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια, προς τον Πρόεδρο, την Κυβέρνηση και τον λαό της Νικαράγουας.

Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, ο Πρέσβης της Κύπρου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση της Νικαράγουας για την πλήρη υποστήριξη και ειλικρινή αλληλεγγύη όσον αφορά το Κυπριακό και προέβη σε ενημέρωση για την πορεία των συνομιλιών, παρουσιάζοντας το σχετικό τρίπτυχο των προτάσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στη συνάντηση έγινε επίσης ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και εξετάσθηκαν οι προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυση τους.

Στην αντιφώνηση του ο Πρόεδρος της Νικαράγουας αναφέρθηκε στους εξαίρετους δεσμούς που διέπουν τις σχέσεις των δύο χωρών εκφράζοντας την εκτίμηση και φιλία του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπογράμμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία επέδειξε κατά τους δύσκολους καιρούς για την Νικαράγουα, πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη προς την χώρα του. Ο Πρόεδρος της Νικαράγουας ανανέωσε την πλήρη υποστήριξη του για εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό, η οποία θα πρέπει να εδράζεται στη βάση των προνοιών των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:30:50 PM