Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και στην Υπουργική Συνάντηση του “Med Group” - 13/04/2014


Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, αναχωρεί σήμερα για το Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Στο επίκεντρο των συζητήσεων των Υπουργών Εξωτερικών θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η κατάσταση στη Βοσνία -Ερζεγοβίνη καθώς και διάφορες πτυχές γύρω από την κρίση στη Συρία.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, 16 Απριλίου, ο κ. Κασουλίδης θα μεταβεί στο Αλικάντε της Ισπανίας, όπου θα συμμετάσχει στην πρώτη άτυπη Υπουργική Συνάντηση της Μεσογειακής Ομάδας (Med Group), η οποία απαρτίζεται από τα επτά μεσογειακά κράτη-μέλη της Ε.Ε. (Κύπρο, Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα).

Οι Υπουργοί Εξωτερικών του “Med Group” θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν στην «Ένωση για τη Μεσόγειο», ζητήματα μετανάστευσης σε συνάρτηση και με τις σχετικές πολιτικές της ΕΕ, καθώς και τις εξελίξεις στις χώρες της Νότιας Γειτονίας με ιδιαίτερη έμφαση στη Λιβύη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Μεγάλη Πέμπτη, 17 Απριλίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:49:44 PM