Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


O Υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αίγυπτο - 31/08/2013


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί αύριο το απόγευμα για την Αίγυπτο όπου θα έχει επαφές με την Αιγυπτιακή Κυβέρνηση καθώς και άλλες συναντήσεις.


Σε δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του Τύπου, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε:

«Έχουμε ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά με μεγάλη προσοχή για την αναχώρηση μου αύριο το απόγευμα για την Αίγυπτο. Πιστεύω ότι η μεγάλη σημασία που αποδίδουμε στη φίλη αυτή γειτονική χώρα, και στο πλαίσιο της περιφερειακής μας πολιτικής, είναι επάναγκες να γίνει αυτή η επαφή με την Αιγυπτιακή κυβέρνηση. Επειδή όλα τα υπόλοιπα έχουν δρομολογηθεί και σχεδιαστεί, μπορώ να απουσιάζω από τη Κύπρο αυτή την περίοδο. Είναι μια επίσκεψη ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα της εξωτερικής μας πολιτικής. Η επίσκεψη θα είναι η πρώτη επαφή της νέας Κυβέρνησης με την φίλη χώρα Αίγυπτο. Έχουμε σχεδιάσει και καθορίσει μια ειδική περιφερειακή πολιτική, της οποίας η Αίγυπτος αποτελεί βασικό συντελεστή».

Ο Υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι μεταφέρει μήνυμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τον προσωρινό Πρόεδρο της Αιγύπτου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν παύει να έχει την ιδιότητα Υπουργού Εξωτερικών Ευρωπαϊκής χώρας. Η δική μου προσπάθεια, είπε, είναι να «αποκαταστήσω την επαφή της κας Άστον με τις αιγυπτιακές Αρχές, για να συμβάλει στην προσπάθεια εκδημοκρατικοποίησης της χώρας, στο πλαίσιο οδικού χάρτη που έχει εξαγγελθεί από την αιγυπτιακή Κυβέρνηση.

Κατά την παραμονή του στην Αίγυπτο ο κ. Κασουλίδης θα έχει επαφές με την Κυβέρνηση της Αιγύπτου, με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β΄, με τον θρησκευτικό ηγέτη των μουσουλμάνων του τεμένους Αλ Αζχάρ, και με τον Μακαριότατο Πατριάρχη των Κοπτών. Ο κ. Κασουλίδης θα έχει φιλική συνάντηση και με τον κ. Αμρ Μούσα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη το απόγευμα.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:45:49 PM