Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών κ. Μάρκου Κυπριανού στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών
- 22/09/2010Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού συνέχισε χθες τις επαφές του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών με χωριστές συναντήσεις τις οποίες είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουρουγουάης κ. Luis Almagro, την Υπουργό Εξωτερικών της Κολομβίας κα Maria Angela Holguin, τον Υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ Σεΐχη Mohammad Al- Sabah Al-Salem Al-Sabah και τον Υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας Ερζεγοβίνης κ. Sven Alkalaj.


Σε όλες τις συναντήσεις ανασκοπήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και τρόποι περαιτέρω ανάπτυξής τους. Ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε επίσης τους συνομιλητές του για την πορεία των συνομιλιών στην Κύπρο και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ειδικότερα με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ουρουγουάης και της Κολομβίας ο κ. Κυπριανού υπέγραψε χωριστά Μνημόνιο Συναντίληψης για τη δημιουργία μηχανισμού για πολιτικές διαβουλεύσεις το οποίο αποσκοπεί στην αναβάθμιση της πολιτικής συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών της Κύπρου και των δύο χωρών.

Το βράδυ της Τρίτης ο κ. Κυπριανού έλαβε μέρος σε Υπουργική Συνάντηση της ΕΕ και των ΗΠΑ στα πλαίσια του πολιτικού διαλόγου μεταξύ της Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αργότερα το βράδυ, ο κ. Υπουργός παρέστη στο Διατλαντικό Δείπνο που παρέθεσε η Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών κα Χίλαρι Κλίντον.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:28:38 PM