Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για την πορεία ένταξης της Κύπρου στη ζώνη Schengen - 03/06/2010


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού παρέστη σήμερα στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της αναφορικά με την πορεία ένταξης της Κύπρου στη ζώνη Schengen.


Ο κ. Κυπριανού εξήγησε ότι υπάρχει πολιτική απόφαση και δέσμευση της Κυβέρνησης για την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο χώρο Schengen κάτι που αποτελεί, εξάλλου, και νομική υποχρέωση της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως νέο κράτος μέλους.

Σε ό,τι αφορά την πλήρωση των κριτηρίων, ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι μέχρι σήμερα η Κύπρος έχει αξιολογηθεί θετικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στους δύο από τους πέντε τομείς του Schengen, ενώ υπολείπεται να εξεταστεί στους υπόλοιπους τρεις. Επισήμανε δε ότι η όποια καθυστέρηση έχει παρατηρηθεί από πλευράς Κύπρου στη διαδικασία εναρμόνισης οφείλεται σε αντικειμενικούς λόγους. Τόνισε, ωστόσο, ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε αρνητικά τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ότι το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να ληφθεί απόφαση για τη σύσταση Υπουργικής Επιτροπής η οποία θα καθορίσει τα επόμενα βήματα.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:26:18 PM