Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Υπογραφή Συμφωνιών και Μνημονίων Συναντίληψης μεταξύ Κύπρου και Κούβας - 29/09/2009


Η Κύπρος υπέγραψε σήμερα στην Αβάνα, Συμφωνίες και Μνημόνια Συναντίληψης με την Κούβα, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος ολοκληρώνει την επίσημη επίσκεψή του στη χώρα.


Υπεγράφησαν συνολικά πέντε Συμφωνίες και τρία Μνημόνια Συναντίληψης. Εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας τις Συμφωνίες και τα Μνημόνια υπέγραψαν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού και ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία σε γεωργικά θέματα, Συμφωνία για συνεργασία στην έρευνα και την ανάπτυξη, Συμφωνία για οικονομική, βιομηχανική και τεχνική συνεργασία, Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και του Υπουργείου Πολιτισμού της Κούβας, Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα της ενέργειας, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και των τεχνολογιών τους, Μνημόνιο Συναντίληψης στο πεδίο του αθλητισμού μεταξύ των Ολυμπιακών Επιτροπών των δύο χωρών, καθώς και Συμφωνία στον τουριστικό τομέα και Συμφωνία σε θέματα αθλητισμού.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:20:51 PM