Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Τηλεφωνική επικοινωνία Υπουργού Εξωτερικών με Αιγύπτιο ομόλογό του - 29/07/2014


Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Αιγύπτιο ομόλογο του, κ. Sameh Shoukry, για να εκφράσει την υποστήριξη της Κύπρου στις προσπάθειες της Αιγύπτου για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.


Ο κ. Κασουλίδης εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τις αυξανόμενες απώλειες ανθρωπίνων ζωών και κυρίως για το χαμό αμάχων και παιδιών. Διαβεβαίωσε τον Αιγύπτιο ομόλογό του ότι η Κύπρος, εκμεταλλευόμενη τη γεωγραφική της εγγύτητα είναι έτοιμη να βοηθήσει, εάν της ζητηθεί, στην προσπάθεια εξομάλυνσης της κατάστασης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ενημερώθηκε από τον Αιγύπτιο ομόλογό του για τις πιθανότητες επιτυχίας των διπλωματικών προσπαθειών, εκφράζοντας την ευχή για άμεση κατάπαυση του πυρός.

Ο κ. Κασουλίδης εξήρε εκ νέου τις εποικοδομητικές προσπάθειες της Αιγύπτου και τον άκρως σημαντικό ρόλο της για επίτευξη συνθηκών σταθερότητας στην περιοχή. Εξέφρασε, επίσης την πλήρη στήριξη της Κύπρου στις προσπάθειες εφαρμογής του οδικού χάρτη, που θα συμβάλει στη δημοκρατική μετάβαση και ομαλότητα στο εσωτερικό της Αιγύπτου.

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Τέλος, ο κ. Υπουργός μετέφερε στον κ. Shoukry τις προσωπικές του ευχές για το τέλος του Ραμαζανιού.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:51:48 PM