Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέος Πρέσβης της Κύπρου στη Βουλγαρία - 30/09/2009


Ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στη Βουλγαρία κ. Σταύρος Αμβροσίου επέδωσε στις 28 Σεπτεμβρίου 2009 τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της χώρας κ. Γκεόργκι Παρβάνωφ.


Σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση μετά την επίσημη τελετή, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας ευχαρίστησε τον κ. Αμβροσίου για την υποστήριξη που παρέχει η Κύπρος προς τη Βουλγαρία εντός της ΕΕ και για τη συνεργασία των δύο χωρών μέσα στα πλαίσια διαφόρων διεθνών οργανισμών. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια περαιτέρω συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας και πολιτισμού μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Αμβροσίου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τον ευχαρίστησε για τις θέσεις αρχής που ακολουθεί η Βουλγαρία σε σχέση με το Κυπριακό, η οποία υποστηρίζει το σεβασμό, την ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου.

Ο κ. Παρβάνωφ ανέφερε ότι και στο μέλλον η Βουλγαρία θα τηρήσει τις ίδιες θέσεις αρχής και ότι γνωρίζει τις τιτάνιες προσπάθειες, όπως τις χαρακτήρισε, που καταβάλλει ο Πρόεδρος Χριστόφιας για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:21:31 PM