Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται τη βόρειο Ελλάδα - 11/07/2008


Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη βόρειο Ελλάδα, είχε χθες συνάντηση με τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη.


Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την εκτίμηση ότι χωρίς τη θετική στάση της Τουρκίας δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν έχουν γίνει βήματα στη βελτίωση των σχέσεων Λευκωσίας - Άγκυρας 34 χρόνια μετά την εισβολή στην Κύπρο, δήλωσε: «Όχι στο βαθμό που θα έπρεπε και θα ανέμενε κανείς».

Κατά τη συνάντηση ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε το Νομάρχη «για την τελευταία προσπάθεια του κυπριακού ζητήματος που τώρα είναι σε εξέλιξη», επισημαίνοντας ότι σε αυτή τη προσπάθεια υπάρχει η στήριξη της ελληνικής Κυβέρνησης και του ελληνικού λαού.

«Και ξέρουμε τι στήριγμα αποτελεί για μας η ελληνική Κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός πάνω απ’ όλα και θεωρούμε σημαντικό τους φίλους μας να τους ενημερώνουμε από πρώτο χέρι. Και, βεβαίως, έχουμε μια πολύ μεγάλη κυπριακή κοινότητα στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία ευρύτερα και είναι σημαντικό για μας η υποδοχή και η φιλοξενία που τους έχει προσφερθεί», πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού.

«Συζητήσαμε θέματα που αφορούν και τις δύο χώρες, για την κυπριακή κοινότητα της Θεσσαλονίκης, την ανάπτυξη σχέσεων, θέματα που αφορούν την ανάπτυξη σχέσεων της Θεσσαλονίκης με τη βαλκανική αλλά και την Ευρώπη, αλλά και την παρουσία της Κύπρου μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση μιας και είναι ισότιμο μέλος με την Ελλάδα και τα υπόλοιπα κράτη», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ψωμιάδης.

Το απόγευμα ο Υπουργός Εξωτερικών εγκαινίασε το τμήμα Κύπρου με τη με την ονομασία «Σπύρος Κυπριανού», της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βέροια. Τα βιβλία είναι δωρεά του Γενικού Προξενείου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη. Αργότερα, σε άλλη εκδήλωση στη Βέροια ο Υπουργός Εξωτερικών μίλησε με θέμα «Το ευρωπαϊκό μέλλον μιας επανενωμένης Κύπρου».Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:00:18 PM