Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στην Υπουργική Σύνοδο του Συνασπισμού κρατών κατά του «Ισλαμικού Κράτους» - 03/12/2014


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης συμμετείχε σήμερα στην πρώτη Υπουργική Σύνοδο του Συνασπισμού κρατών κατά του «Ισλαμικού Κράτους» (ISIL/Da’esh), που συγκάλεσε ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών κ. John Kerry. H Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και είχε ως στόχο τον συντονισμό σε πολιτικό επίπεδο των προσπαθειών του Συνασπισμού για αντιμετώπιση και καταπολέμηση της απειλής του ISIL/Da’esh.


Σε παρέμβασή του, ο κ. Κασουλίδης, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Κerry για αυτή του την πρωτοβουλία, τόνισε ότι η παρουσία 60 και πλέον αντιπροσωπειών είναι ενδεικτική της κρισιμότητας της κατάστασης, αλλά και της πολιτικής βούλησης της διεθνούς κοινότητας να καταπολεμήσει την απειλή του ISIL/Da’esh. Πρόκειται για μια απειλή που δεν προκαλεί απλά αναταράξεις στην περιοχή, αλλά απειλεί τις κοινές μας αξίες. Για αυτό και πρέπει να ενεργήσουμε συντονισμένα, συλλογικά και με αποφασιστικότητα, υπογράμμισε ο Υπουργός.

Ο κ. Κασουλίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη στήριξης, με πρακτικούς τρόπους, της σταθερότητας και ασφάλειας της Ιορδανίας και του Λιβάνου. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στην έμπρακτη συμβολή της Κύπρου στις προσπάθειες της ΕΕ για στήριξη των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου. Κτίζοντας πάνω σε υφιστάμενα μοντέλα συνεργασίας, η ΕΕ αλλά και τα υπόλοιπα ενδιαφερόμενα μέρη, πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για επίτευξη του κοινού οράματος για ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή, κατέληξε.

Σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κα Corina Cretu με τους οποίους θα συζητήσει θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:53:53 PM