Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Υπουργός Εξωτερικών - Κυπριακό – Περού - 19/05/2008


Οι θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι σαφείς όσον αφορά την έναρξη απ’ ευθείας διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, δήλωσε χθες βράδυ ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού. Πρόσθεσε πως σύμφωνα και με τη Προεδρική δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για να υπάρξει απ’ ευθείας διαπραγμάτευση θα πρέπει να υπάρξουν αποτελέσματα στις Ομάδες Εργασίας και τις Τεχνικές Επιτροπές. Χαρακτήρισε επίσης ιδιαίτερα σημαντική τη συνάντηση που θα έχουν στις 23 Μαΐου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Τ/κ ηγέτης, αφού όπως είπε θα δοθεί η ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό.


Ο κ. Κυπριανού προέβη στις πιο πάνω δηλώσεις χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας επιστρέφοντας από το Περού, όπου συμμετείχε στην Υπουργική Σύνοδο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών, είχε επαφές με ομολόγους του των χωρών της Λατινικής Αμερικής. Πρόσθεσε ότι οι χώρες αυτές «είναι παραδοσιακά φίλες χώρες που στηρίζουν και συμπαραστέκονται στην Κυπριακή Δημοκρατία όχι μόνο ηθικά αλλά και ενεργά όπως για παράδειγμα η Αργεντινή που συμμετέχει με απόσπασμα της στην ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών που εδρεύει στην Κύπρο».

«Θεωρήσαμε ότι ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να ανανεωθεί αυτή η επαφή και η συνεργασία και να τεθούν οι βάσεις για περαιτέρω σύσφιξη και σε πρακτικά επίπεδα όπως την συνομολόγηση διμερών συμφωνιών και ανταλλαγή επισκέψεων», είπε ο κ. Κυπριανού.

Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε συναντήσεις με τους ομολόγους του της Κόστα Ρίκα, της Αργεντινής, της Κούβας, του Ισημερινού, του Παναμά, του Μεξικού, και του Περού.

Εξάλλου, ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε «πολύ θετικά τα αποτελέσματα της Συνόδου» και διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος, ως κράτος-μέλος της ΕΕ, θα συμβάλει στην ενίσχυση της επικοινωνίας και κατανόησης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών της Λατινικής ΑμερικήςΤελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:10:48 PM