Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στην 69η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών - 19/09/2014


Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, θα μεταβεί αύριο, Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Στο πλαίσιο της εκεί του παρουσίας, ο κ. Κασουλίδης θα πραγματοποιήσει διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις με ομολόγους του άλλων χωρών και εκπροσώπους Διεθνών Οργανισμών.


Ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί χρονολογικά με τους Υπουργούς Εξωτερικών του Ιράν, της Γεωργίας, της Αργεντινής, της Αγκόλας, του Λιχτενστάιν, της Νέας Ζηλανδίας, του Λιβάνου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μπαχρέιν, της Ινδονησίας, της Μαλαισίας, του Κουβέιτ και του Σαν Μαρίνο. Θα πραγματοποιήσει επίσης επαφές με την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για Ευρωπαϊκά και Ευρασιατικά θέματα, κ.Victoria Nuland καθώς και με το Γενικό Γραμματέα της Κοινοπολιτείας, κ. Kamalesh Sharma και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, κ.Iyad Ameen Madani.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει επίσης σε τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του της Ελλάδας και της Αιγύπτου, κατά την οποία θα συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης της τριμερούς συνεργασίας σε μια πλειάδα τομέων καθώς και άλλα διεθνή και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Όσον αφορά στις πολυμερείς επαφές, ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στη συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Κοινοπολιτείας, καθώς και στο «Διατλαντικό Δείπνο», στο οποίο θα παρακαθίσουν οι Υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο κ. Κασουλίδης θα είναι παρών στις συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας και τους Μονίμους Αντιπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Στο πλαίσιο της εκεί του παρουσίας, ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Δημήτριο, με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, ενώ θα έχει επαφές με εβραϊκές Οργανώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε εκπροσώπους διεθνών μέσων ενημέρωσης.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:52:34 PM