Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ αναφορικά με την επίδοση διαπιστευτηρίων της νέας Πρέσβεως της Κύπρου στην Κροατία. 3 Οκτωβρίου 2019Η νέα Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κροατία (παράλληλη διαπίστευση με έδρα στη Βιέννη), κυρία Έλενα Ράφτη, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στις 3 Οκτωβρίου προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κροατίας, κυρία Kolinda Grabar-Kitarović, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, η οποία έλαβε χώρα στo Zάγκρεμπ. Η Πρέσβης Ράφτη διαβίβασε στην Πρόεδρο της Κροατίας τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας,κυρίου Νίκου Αναστασιάδη, τους οποίους η κυρία Grabar-Kitarović ανταπέδωσε.

Εν συνεχεία, η Πρέσβης κυρία Ράφτη είχε την πρώτη εθιμοτυπική της συνάντηση με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας, κύριο Gordan Grlić Radman. Ο Κροάτης Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Προεδρίας της Κροατίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2020. H κα Ράφτη διαβεβαίωσε τον κύριο Grlić Radman ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα στηρίξει το έργο και την αποστολή της Κροατικής Προεδρίας. Ο Κροάτης Υπουργός Εξωτερικών και η Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισαν τη σημασία περαιτέρω ανάπτυξης των ήδη καλών σχέσεων των δύο χωρών, κυρίως στους τομείς του εμπορίου και της οικονομίας. Αμφότεροι εξέφρασαν επίσης την πρόθεση για ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών, τόσο στο πλαίσιο της ΕΕ, όσο και σε διεθνείς οργανισμούς υπογραμμίζοντας τη σημασία της πολυμέρειας, κυρίως για τα μικρά κράτη.

Τέλος, η Πρέσβης Ράφτη ενημέρωσε τον Κροάτη Υπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, με ιδιαίτερη αναφορά στην κλιμάκωση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.Τελευταία Ενημέρωση στις: 07/11/2019 02:01:43 PM