Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εγκαινίασε, χθες, το νέο κτήριο της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα - 21/03/2010


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα, που εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, εγκαινίασε χθες το νέο κτήριο της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα.


Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε σύντομο χαιρετισμό του είπε πως «η ανέγερση του νέου αυτού οικήματος αποτελεί σημαντική αναβάθμιση της κτηριακής υποδομής της παρουσίας της Κύπρου στην Αθήνα», υπογραμμίζοντας πως «δικαιολογημένα όλοι νιώθουμε υπερήφανοι για τη σημαντική αυτή αναβάθμιση που αντικατοπτρίζει και τις ιδιαίτερα στενές και διευρυμένες αδελφικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ της Κύπρου και της Ελλάδας».

«Οι ιστορικοί και εθνικοί δεσμοί που ενώνουν τις δύο χώρες, και η στενή και συνεχής συνεργασία τους, ανέδειξαν την Κυπριακή Πρεσβεία στην Αθήνα ως μία από τις σημαντικότερες διπλωματικές αποστολές μας» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε πως «ο ρόλος της Πρεσβείας μας στην Αθήνα ήταν ιδιαιτέρα σημαντικός σε δύσκολες χρονικές περιόδους της ιστορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως ήταν τα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας και τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν τα τραγικά γεγονότα του 1974».

Ανέφερε, επίσης, ότι η Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα «διαδραματίζει ένα άλλο εξίσου σημαντικό ρόλο, είναι εδώ για να στηρίξει την μεγάλη παροικία των Κυπρίων στην Ελλάδα», λέγοντας ότι σήμερα οι Κύπριοι που διαμένουν στην Ελλάδα υπολογίζονται γύρω στις 70 χιλιάδες (Για πλήρες κείμενο ομιλίας Προέδρου Χριστόφια, βλέπετε χθεσινό Ανακοινωθέν αρ. 1).
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την ευκαιρία των εγκαινίων, τέλεσε, επίσης, τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλακέτας.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν, επίσης, η κ. Βέρα Νικολαϊδου, Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, οι Βουλευτές κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, από τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χαράλαμπος Χαραλάμπους από το ΚΚΕ, κ. Θεοδωρος Δρίτσας, από τον ΣΥΡΙΖΑ, Πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ και άλλων χωρών στην Ελλάδα, εκπρόσωποι των κυπριακών οργανώσεων στη Ελλάδα, ακαδημαϊκοί, καθηγητές και εκπρόσωποι από τον πνευματικό και καλλιτεχνικό χώρο της Ελλάδας.



Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:24:56 PM