Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία της Μοζαμβίκης - 20/06/2008


Ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία της Μοζαμβίκης με έδρα την Πρετόρια κ. Αργυρός Αντωνίου, επέδωσε στις 18.6.08, τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της χώρας κ. Armando Emilio GUEBUZA.

Σε κατ’ ιδίαν ακρόαση ο κ. Αντωνίου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Μοζαμβίκης για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προοπτικές περαιτέρω σύσφιγξης των διμερών σχέσεων μεταξύ των δυο κρατών. Παράλληλα κ. Αντωνίου, εξέφρασε προς τον Πρόεδρο της Μοζαμβίκης τις ευχαριστίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη σταθερή υποστήριξη που παρέχει η χώρα του προς την Κύπρο.

Ο πρόεδρος της Μοζαμβίκης διαβεβαίωσε τον κ. Αντωνίου ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει σθεναρά το δίκαιο αγώνα του κυπριακού λάου για επανένωση και για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, βασισμένη στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης ευχήθηκε όπως αυτή η λύση επέλθει σύντομα, διότι περαιτέρω καθυστέρηση απομακρύνει την επανένωση των δύο κοινοτήτων.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Μοζαμβίκης εξέφρασε την επιθυμία του για στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, κυρίως στο εμπορικοοικονομικό και τουριστικό τομέα.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:02:24 PM