Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες - 10/03/2013


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (FAC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο πραγματοποιείται αύριο, στις Βρυξέλλες.


Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους Υπουργούς Εξωτερικών περιλαμβάνουν τις σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία και την Ιαπωνία, καθώς και τις εξελίξεις στη Νότια Γειτονία και συγκεκριμένα σε Αίγυπτο, Λιβύη και Τυνησία. Το Συμβούλιο θα συζητήσει επίσης τις εξελίξεις στη Συρία, στην παρουσία του Κοινού Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία κ. Lakhdar Brahimi.

Αύριο το απόγευμα ο Υπουργός Εξωτερικών θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων που θα έχει ως κύριο θέμα συζήτησης την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 14-15 Μαρτίου.

Παράλληλα, στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει στην 7η Υπουργική Συνάντηση της Ομάδας για την Ευρωπαϊκή Πορεία της Μολδαβίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί ακολούθως στο Στρασβούργο για επαφές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ στη συνέχεια θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες όπου θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη στις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jose Manuel Barroso και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schultz.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:43:26 PM