Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Διαπιστευτήρια νέου Πρέσβη της Δημοκρατίας στον Πρίγκιπα του Λιχτενστάιν - 22/12/2008


O Πρέσβης κ. Μάριος Λυσσιώτης επέδωσε στις 17 Δεκεμβρίου τα διαπιστευτήριά του στην Αυτού Υψηλότητα, Πρίγκιπα Alois του Λιχτενστάιν, ως νέος Πρέσβης της Κύπρου στο Λιχτενστάιν με έδρα τη Βιέννη.


Ακολούθησε κατ΄ ιδίαν συνάντηση του Πρίγκιπα Alois με το νέο Πρέσβη, όπου επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, καθώς και θέματα που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πρέσβης κ. Λυσσιώτης ενημέρωσε τον Πρίγκιπα Alois για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, με ιδιαίτερη έμφαση στις εν εξελίξει συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Από δικής του πλευράς, ο Πρίγκιπας Alois εξέφρασε την ελπίδα η παρούσα διαδικασία να επιφέρει σύντομα δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος.

Νωρίτερα ο κ. Πρέσβης είχε συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών της χώρας κα Rita Kieber-Beck, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, το Κυπριακό, όπως και τομείς συνεργασίας στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 03:53:47 PM