Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών στο Δουβλίνο - 25/11/2010


O Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης κ. Νικόλαος Αιμιλίου πραγματοποίησε στις 24-25 Νοεμβρίου επίσκεψη εργασίας στο Δουβλίνο, όπου είχε συναντήσεις με τον Ιρλανδό Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Dick Roche, τον Γενικό Γραμματέα του Γραφείου του Πρωθυπουργού της Ιρλανδίας κ. Dermot McCarthy και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών κ. David Cooney.


Ο κ. Αιμιλίου είχε, επίσης, συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ιρλανδικής Βουλής δρα Michael Woods και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Bernard Durkan.

Στo πλαίσιio των συναντήσεων ο κ. Αιμιλίου ενημέρωσε τους συνομιλητές του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας. Συζητήθηκαν, επίσης, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ιρλανδίας και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Από πλευράς Ιρλανδίας έγινε, επίσης, ενημέρωση σχετικά με την οικονομική κατάσταση στη χώρα και με το τετραετές πρόγραμμα λιτότητας της χώρας.

Χθες ο κ. Αιμιλίου μίλησε στο Ινστιτούτο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιρλανδίας με θέμα: «Η πρόκληση της διεύρυνσης της ΕΕ: από την οπτική γωνία της Λευκωσίας».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Αιμιλίου είχε, επίσης, την ευκαιρία να ενημερώσει εκπροσώπους της κυπριακής κοινότητας στην Ιρλανδία σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:30:22 PM