Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Παρουσίαση από την CyprusAid και την EuropeAid με θέμα την Αναπτυξιακή Συνεργασία
- 23/04/2009Mε την ευκαιρία των πέντε χρόνων από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη συμπλήρωση του 4ου χρόνου λειτουργίας της CyprusAid, της Υπηρεσίας Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η CyprusAid και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο διοργανώνουν παρουσίαση με θέμα: “CyprusAid, EuropeAid: Αναπτυξιακή Συνεργασία σε Δράση”.


Η παρουσίαση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Εξωτερικών κ. Μάρκου Κυπριανού, θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαΐου στο Ξενοδοχείο Hilton Park και θα έχει δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, το οποίο θα διοργανωθεί το πρωί (9.00 π.μ. – 1.30 μ.μ.), θα γίνει παρουσίαση του έργου που επιτελείται στον τομέα της Αναπτυξιακής Συνεργασίας, από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η παρουσίαση θα γίνει από τον Γενικό Διευθυντή του Γραφείου Προγραμματισμού κ. Ανδρέα Μολέσκη.

Θα γίνει επίσης παρουσίαση από τον Γενικό Διευθυντή της EuropeAid κ. Koos Richelle τoυ έργου που επιτελείται στην EuropeAid από τη δημιουργία της το 2001 μέχρι σήμερα και τις αρχές που διέπουν την αναπτυξιακή προσπάθεια της Ε.Ε.

Τέλος, θα γίνει παρουσίαση από τις κυπριακές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ανήκουν στην πλατφόρμα «η Ανάπτυξη» των λόγων δημιουργίας της πλατφόρμας και του τρόπου με τον οποίο τα μέλη της δραστηριοποιούνται με στόχο την παγκόσμια ισόρροπη ανάπτυξη. Το πρώτο μέρος της παρουσίασης προορίζεται για το ευρύ κοινό. Το δεύτερο μέρος της παρουσίασης, το οποίο θα διοργανωθεί το απόγευμα (3.00 μ.μ. – 6.15 μ.μ.), προορίζεται για Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τον επιχειρηματικό κόσμο και θα γίνουν παρουσιάσεις για την πολιτική γειτονίας της Ε.Ε και για τους τρόπους αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων από Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις και τον ιδιωτικό τομέα.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:15:41 PM