Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με την Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ - 05/04/2009


Την υποστήριξή τους στη διαδικασία εξεύρεσης διζωνικής δικοινοτικής ομόσπονδης λύσης στο Κυπριακό εξέφρασαν οι ΗΠΑ διά στόματος της Υπουργού Εξωτερικών της χώρας κας Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια ημίωρης συνάντησης που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Μάρκο Κυπριανού στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα και στην οποία παρευρέθηκαν και οι Υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με την κα Κλίντον, ο Υπουργός Εξωτερικών είπε: «Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ εγκάρδιο, θερμό, ανοικτό και ειλικρινές πνεύμα. Μιλήσαμε ιδιαίτερα για το κυπριακό πρόβλημα, βεβαίως. Οι ΗΠΑ εξέφρασαν υποστήριξη στη διαδικασία που έχει αρχίσει και το στόχο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Ενημέρωσα για το πού βρισκόμαστε στις συνομιλίες, πού υπάρχουν οι δυσκολίες, τι θα περιμέναμε από την Άγκυρα - που έχει ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει - και, όπως μου είπε η κα Κλίντον, ήταν μια ευκαιρία για να γνωριστούμε και να συνεχίσουμε τη συζήτησή μας το συντομότερο δυνατόν στην Ουάσιγκτον».

Συμφωνήθηκε να εξευρεθεί το συντομότερο δυνατόν ημερομηνία για να μπορέσουμε να συναντηθούμε στην Ουάσιγκτον, είπε ο κ. Υπουργός και πρόσθεσε: «Εκείνο που διαπιστώσαμε είναι ότι υπάρχουν και άλλα βασικά θέματα, όπως διμερή, και ζητήματα όπου η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για παράδειγμα στο Μεσανατολικό».

«Είχα την ευκαιρία να αναφερθώ σε ένα μεγάλο συνδετικό στοιχείο μεταξύ μας που είναι η πολύ δραστήρια ομογένεια, οι Έλληνες και οι Κύπριοι της Αμερικής και οι οποίοι αναμένουν όπως οι δύο Κυβερνήσεις έχουν στενές σχέσεις και έντονη συνεργασία. Πέρα από όλα τα ζητήματα είναι και αυτός ένας παράγοντας ο οποίος θα ληφθεί υπόψη, διότι έχουμε και αυτό το σημαντικό συνδετικό κρίκο», κατέληξε ο Υπουργός Εξωτερικών.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:15:04 PM