Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Κασουλίδη, για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην πόλη Volgograd της Ρωσίας - 31/12/2013


Καταδικάζω με τον πιο έντονο και απερίφραστο τρόπο τις τρομοκρατικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν την 29η και 30η Δεκεμβρίου στην πόλη Volgograd της Ρωσίας και στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας.


Οι εν λόγω επιθέσεις αποδεικνύουν ότι η απειλή της τρομοκρατίας είναι ευρέως εξαπλωμένη και δεν διαλαμβάνει εθνικούς ή γεωγραφικούς περιορισμούς. Στέλνουν επίσης το μήνυμα ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της τρομοκρατίας απαιτεί οικουμενικότητα, πολιτική βούληση και συντονισμό ενεργειών.

Η Κύπρος, σταθερά προσηλωμένη στις διεθνείς προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας και συναισθανόμενη την ευθύνη που αναφύεται από τη γεωγραφική της θέση, έχει αναβαθμίσει αισθητά τη διμερή και πολυμερή της συνεργασία, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.

Θέλω να εκφράσω ξανά τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και να μεταφέρω τη στήριξη της Κύπρου στο φίλο λαό της Ρωσίας για τη δύσκολη δοκιμασία που διέρχεται.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:48:06 PM