Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μαυρίκιο - 03/04/2008


Ο Νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μαυρίκιο με έδρα την Πρετόρια, κ. Αργυρός Αντωνίου, επέδωσε την 1η Απριλίου 2008 τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της χώρας Sir Anerood Jugnauth.


Μετά την επίσημη τελετή ο κ. Αντωνίου έγινε δεκτός σε κατ΄ιδίαν ακρόαση από τον Πρόεδρο του Μαυρικίου τον οποίο ενημέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό και μετέφερε τις ευχαριστίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη σταθερή υποστήριξη που παρέχει η χώρα του στο κυπριακό πρόβλημα.

Ο Πρόεδρος του Μαυρικίου ανέφερε ότι μετά από την εκλογή του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας το Κυπριακό εισέρχεται σε μια νέα πορεία και σημείωσε ότι η λύση θα πρέπει να πηγάζει από τους ίδιους τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους και όχι να είναι ξενόφερτη. Ο Sir Anerood πρόσθεσε ότι ο χρόνος που περνά είναι σε βάρος όλων των κατοίκων του νησιού ακόμη και της Διεθνούς Κοινότητας διότι η ειρήνη στην περιοχή περνά μέσα από το Κυπριακό.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Μαυρικίου εξέφρασε την επιθυμία του για στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και κυρίως στον εμπορικοοικονομικό τομέα.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:12:50 PM