Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Πρώτος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κούβα - 28/07/2009


Ο κ. Σταύρος Λοιζίδης επέδωσα πρόσφατα τα διαπιστευτήρια του στον Αντιπρόεδρο της Κούβας Comandante de la Revolucion Mr. Juan Almeida Bosque, ως πρώτος Πρέσβης της Κύπρου στην Κούβα με έδρα την Αβάνα.


Σε ιδιαίτερη συνομιλία στην παρουσία και του Υπουργού Εξωτερικών, ο Αντιπρόεδρος της Κούβας εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση για την ίδρυση της Πρεσβείας της Δημοκρατίας στην Αβάνα «ύστερα από τόσα χρόνια που οι χώρες μας διατηρούν εξαίρετες σχέσεις» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι έχει καλές αναμνήσεις από τη συνάντηση που είχε με τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και λυπάται τόσον ο ίδιος όσο και η Κυβέρνηση και ο λαός της Κούβας για τα δεινά που περνά η Κύπρος ένεκα της Τουρκικής εισβολής και κατοχής την οποία καταδικάζουν ανεπιφύλακτα. Διαβεβαίωσε για την πλήρη υποστήριξη της Κυβέρνησης και του λαού της Κούβας στο δίκαιο αγώνα που διεξάγει η Κύπρος και στις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος Χριστόφιας για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης του Κυπριακού προβλήματος.

Τέλος υπογράμμισε ότι η προσεχής επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στην Αβάνα, τυγχάνει ιδιαίτερης εκτίμησης και σημασίας από την Κυβέρνηση και το λαό της Κούβα και θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις ήδη εξαίρετες σχέσεις που διατηρούν οι δύο χώρες.

Ο κ. Λοιζίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου για τη διαχρονικά σταθερή υποστήριξη που παρέχει η Κούβα προς την Κύπρο στο δίκαιο αγώνα που διεξάγει και διαβεβαίωσε τον Αντιπρόεδρο της Κούβας ότι θα εργασθεί για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:20:10 PM