Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στο Αμμάν - 15/02/2016


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς, Αλέξανδρος Ν. Ζήνων πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη εργασίας στο Αμμάν, στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας, σε συνέχεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη χώρα τον περασμένο Νοέμβριο, για πολιτικές διαβουλεύσεις.


Κύριο θέμα συζήτησης σε όλες τις συναντήσεις ήταν η δρομολόγηση της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας, όπως αποφασίστηκε κατά την πρόσφατη τριμερή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών τον Ιανουάριο στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Ζήνων συναντήθηκε με τον Διευθυντή Πολιτικών και Διπλωματικών Υποθέσεων της Βασιλικής Αυλής, και Διπλωματικό Σύμβουλο του Βασιλιά, κ. Dabbas με τον οποίο συζητήθηκε η προοπτική έναρξης τριμερών συναντήσεων για συνεργασία και διαβουλεύσεις. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας και η περιφερειακή ασφάλεια, με έμφαση την κατάσταση στην Συρία.

Ακολούθως, ο κ. Ζήνων πραγματοποίησε πολιτικές διαβουλεύσεις με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ιορδανίας με τον οποίο συζήτησε θέματα διμερών σχέσεων και της περαιτέρω τριμερούς συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας σε επίπεδο Υπουργείων Εξωτερικών. Επίσης, συζητήθηκαν περιφερειακά θέματα, η Ειρηνευτική Διαδικασία Μέσης Ανατολής και η κατάσταση στη Συρία και την Λιβύη.

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών συναντήθηκε με τους Υπουργούς Ενέργειας Dr. Ibrahim Saif και Τουρισμού Nayef Al Fayez με τους οποίους συζήτησε τρόπους συνεργασίας τόσο σε διμερές όσο και τριμερές επίπεδο, στα θέματα αρμοδιότητάς τους.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:59:46 PM