Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών - 21/05/2014


Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράζει τη βαθειά του λύπη για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Δημοκρατία της Σερβίας και τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Εκφράζει επίσης θλίψη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.


Ήδη, έχει μεταβεί στη Σερβία ομάδα των Εθελοντών Γιατρών Κύπρου, προκειμένου να υποστηρίξει ιατρικά τους πλημμυροπαθείς και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση επιδημιών. Εκτός από την αποστολή φαρμάκων, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει επίσης πληροφορήσει τη Δημοκρατία της Σερβίας και τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη ότι σωστικές ομάδες, τόσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, όσο και της Πολιτικής Άμυνας βρίσκονται σε ετοιμότητα για μετάβαση στις πληγείσες περιοχές, αν αυτό κριθεί σκόπιμο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποστείλει στους ομολόγους του σε Σερβία και Βοσνία και Ερζεγοβίνη συλλυπητήριες επιστολές.

Το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί όσους πολίτες επιθυμούν να προβούν σε συνεισφορά, όπως εξασφαλίσουν τα στοιχεία του Τραπεζικού Λογαριασμού από την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σερβίας στη Λευκωσία, η οποία είναι σε θέση να τους πληροφορήσει για τα είδη πρώτης ανάγκης που μπορούν να συνεισφέρουν καθώς και τα σημεία συλλογής τους σε όλη την Κύπρο.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:50:28 PM