Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επαφές της Υπουργού Εξωτερικών στο Ελσίνκι - 31/01/2008


Στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος, και κατ’ επέκταση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, από τη μάστιγα της παράνομης μετανάστευσης και ιδιαίτερα από την εισροή λαθρομεταναστών από τα κατεχόμενα προς τις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε η Υπουργός Εξωτερικών κα Ερατώ Κοζάκου- Μαρκουλλή σε συνάντηση που είχε σήμερα με την Υπουργό Μετανάστευσης και Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Φινλανδίας κα Astrid Thors.


Η κα Μαρκουλλή, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στο Ελσίνκι επικεφαλής αντιπροσωπείας, επεσήμανε στην κα Thors κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ότι πολλοί από τους παράνομους μετανάστες που καταλήγουν στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, μεταβαίνουν αρχικά στην Τουρκία κατά τρόπο νόμιμο και στη συνέχεια ενθαρρύνονται να μεταβούν στα κατεχόμενα και από εκεί παράνομα στις ελεύθερες περιοχές.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της επικύρωσης της Συνθήκης της Λισαβόνας από την Κύπρο και τη Φινλανδία καθώς και οι διμερείς σχέσεις.

Η Υπουργός Εξωτερικών είχε, επίσης, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Φινλανδίας κ. Pertti Salolainen τον οποίον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Συζήτησαν επίσης διεθνή θέματα. Η κα Μαρκουλλή επισκέφθηκε στη συνέχεια τον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Ελσίνκι.

Αργότερα, η Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Φινλανδό ομόλογό της κ. Ilkka Karneva, με τον οποίο παρακάθισε σε συνομιλίες και στη συνέχεια έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Η κα Μαρκουλλή και η αντιπροσωπεία που τη συνοδεύει αναχωρούν σήμερα για την Εσθονία.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:11:24 PM