Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέα Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στη Γουιάνα - 15/11/2010


Η κα Μάρθα Α. Μαυρομμάτη επέδωσε στις 8 Νοεμβρίου, τα διαπιστευτήρια της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γουιάνας Bharrat Jagdeo, ως η νέα Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας, με έδρα την Μπραζίλια, σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Georgetown.


Σε ιδιαίτερη συνάντηση που ακολούθησε, παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και εκτελών χρέη Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κου Manzoor Nadir M.P. και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Εξωτερικών κας Elisabeth Harper, η κα Μαυρομμάτη έκανε αναφορά στις στενές σχέσεις των δύο χωρών και διαβίβασε τις ευχαριστίες της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη διαχρονική στήριξη που προσφέρει η Γουιάνα στα διεθνή βήματα και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό. Στη συνέχεια προέβηκε σε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στις συνομιλίες και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πακέτο προτάσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Γουιάνας διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια για λύση του Κυπριακού προβλήματος, επισημαίνοντας ότι η στάση της χώρας του στηρίζεται στη βάση αρχών. Επέδειξε δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στις συνομιλίες.

Ο Πρόεδρος κος Jagdeo χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα επιτυχή την επίσκεψη του στην Κύπρο τον Μάρτιο του 2009, ανέφερε ότι αυτή έδωσε νέα ώθηση στις ήδη στενές σχέσεις των δύο χωρών. Επιιπλέον, ο Πρόεδρος της Γουιάνας ευχαρίστησε την Κυπριακή Δημοκρατία για την παροχή υποτροφιών σε πολίτες της χώρας του για σπουδές στο Δασικό Κολλέγιο, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία της χώρας του και του ιδίου προσωπικά για περαιτέρω συνεργασία στους τομείς του τουρισμού και παροχής υπηρεσιών, όπου η Κύπρος διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:27:56 PM