Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ανακοίνωση - Η Κυβέρνηση χαιρετίζει τον σχηματισμό νέας Κυβέρνησης στον Λίβανο - 17/02/2014


Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας καλωσορίζει το σχηματισμό νέας Κυβέρνησης του Λιβάνου. Θεωρούμε την εξέλιξη αυτή ως ένα σημαντικό βήμα στις προσπάθειες του Λιβάνου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις επείγουσες πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις, καθώς και αυτές στον τομέα της ασφάλειας, που προκύπτουν από την τεράστια οικονομική και κοινωνική πίεση που ασκεί στη χώρα η μαζική άφιξη Σύρων προσφύγων και από την επιδείνωση της τρομοκρατίας και της εθνοτικής βίας. Ευελπιστούμε ότι θα διεξαχθούν προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές πριν από το τέλος του χρόνου, ενισχύοντας έτσι την πολιτική σταθερότητα και ενθαρρύνοντας την οικονομική ανάπτυξη, περιλαμβανομένης και της υπεράκτιας ανάπτυξης υδρογονανθράκων.


Είναι επομένως αποφασιστικής σημασίας η προσήλωση του Λιβάνου στο πνεύμα της Διακήρυξης Baabda και στην πολιτική απεμπλοκής από την συριακή κρίση.

Ως γειτονική χώρα και παραδοσιακός φίλος και εταίρος του Λιβάνου, η Κύπρος υποστηρίζει σταθερά ένα ανεξάρτητο, ενωμένο και κυρίαρχο Λίβανο, όπου τα δικαιώματα και οι θεμελιώδεις ελευθερίες όλων των εθνικών και θρησκευτικών ομάδων γίνονται σεβαστά και προστατεύονται. Προσδοκούμε στη συνεργασία με τη νέα Κυβέρνηση στον αγώνα της για ένα ειρηνικό, σταθερό και ευημερή Λίβανο και στην ενδυνάμωση των διμερών μας σχέσεων.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:48:58 PM