Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Η νέα Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Νησιά Σολομώντα επέδωσε τα διαπιστευτήριά της - 27/11/2015


Η Πρέσβης κα Ιωάννα Μαλλιώτη, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2015 στο Κυβερνείο στην Χονιάρα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Γενικό Κυβερνήτη των Νησιών Σολομώντα Sir Frank Ofagioro Kabui, GCMG CSI OBE, ως Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Νησιά Σολομώντα, με έδρα την Καμπέρα.


Στην ομιλία της στην επίσημη τελετή, η Ύπατη Αρμοστής διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και εξέφρασε τις ευχαριστίες και την εκτίμηση της Κυβέρνησης και του κυπριακού λαού για την διαχρονική υποστήριξη των Νησιών Σολομώντα στις προσπάθειες για εξεύρεση δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, καθώς και για τη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο του ΟΗΕ και της Κοινοπολιτείας. Σημείωσε, επίσης, ότι η Κύπρος ως μέλος της ΕΕ συμβάλλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της στην ανάπτυξη των σχέσεων της ΕΕ και των Νησιών Σολομώντα.

Στην αντιφώνησή του, ο Γενικός Κυβερνήτης διαβίβασε τις ευχές του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Κυβέρνηση και τον λαό της Κύπρου και εξέφρασε την ευχή όπως οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού έχουν σύντομα αίσια κατάληξη. Εξέφρασε, επίσης, τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη της Κύπρου στο πλαίσιο προγραμμάτων βοήθειας της ΕΕ προς τα Νησιά Σολομώντα. Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών και ειδικότερα στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών και της Κοινοπολιτείας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:58:43 PM