Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Υποστήριξη προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας
- 24/07/2008Με στόχο να δοθεί μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης στη νέα Κυβέρνηση της Σερβίας και στο σερβικό λαό, ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Σερβία μεταξύ 22-23 Ιουλίου,08 .


Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Σερβίας Boris Tadic ο οποίος, μέσω του Υπουργού Εξωτερικών, διαβίβασε πρόσκληση στον Πρόεδρο Χριστόφια να επισκεφθεί επίσημα τη Σερβία.

Ο κ. Κυπριανού έγινε επίσης δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Σερβίας Mirko Cvetkovic και είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Slavica Dukic καθώς και με τον ομόλογό του Υπουργό Εξωτερικών Vuk Jeremic. Συναντήθηκε επίσης με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό και αρχηγό του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας Ivica Dacic.

Κατά τις επαφές του οΥπουργός Εξωτερικών επαναβεβαίωσε τη θέση αρχής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου καθώς και την υποστήριξη στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας.

Δόθηκε επίσης η ευκαιρία για ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ενώ από πλευράς των αξιωματούχων της Σερβίας επαναβεβαιώθηκε η θέση αρχής σε ότι αφορά το κυπριακό πρόβλημα. Παράλληλα, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πολιτική βούληση για προώθηση της διμερούς συνεργασίας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 03:59:00 PM