Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέος Πρέσβης στην Ταϊλάνδη - 26/08/2008


Ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στις Ινδίες, κ. Ανδρέας Ζήνωνος, επέδωσε στις 20/08/08 στον εκπρόσωπο του Βασιλιά της Ταϊλάνδης, Α.Υ. Πρίγκιπα Maha Vajivalongkorn, τα διαπιστευτήριά του ως ο νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ταϊλάνδη, με έδρα το Νέο Δελχί.


Ο κ. Ζήνωνος εξέφρασε προς τον Πρίγκιπα Maha Vajivalongkorn τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια, και της Κυπριακής Κυβέρνησης για προσωπική ευτυχία και ευημερία, και για ειρήνη, ευμάρεια και πρόοδο του λαού της Ταϊλάνδης. Μετέφερε επίσης τις ευχαριστίες της κυπριακής κυβέρνησης για την μέχρι τώρα υποστήριξη που παρέχει η Κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας, κυριαρχίας και ενότητας της Κύπρου.

Ο Maha Vajivalongkorn εξέφρασε την εκτίμησή του για τις φιλικές και εγκάρδιες σχέσεις μεταξύ Ταϊλάνδης και Κύπρου καθώς και για το ενδιαφέρον της χώρας του για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας σε διμερές επίπεδο και σε επίπεδο διεθνών οργανισμών.
Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας είχε επίσης σύντομη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ταϊλάνδης, κ. Tej Bunnag, τον οποίο ενημέρωσε για την παρούσα φάση του κυπριακού με επίκεντρο τις επικείμενες απευθείας συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Επεσήμανε στο σημείο αυτό την ανάγκη εξεύρεσης συμφωνημένης και αμοιβαία αποδεκτής λύσης, που να είναι βιώσιμη και λειτουργική στο πλαίσιο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνα και με τα περί Κύπρου Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ταϊλάνδης ευχήθηκε όπως οι νέες διαπραγματεύσεις έχουν θετικό αποτέλεσμα και οδηγήσουν στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης που θα είναι προς όφελος της Κύπρου και ολόκληρου του Κυπριακού λαού.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 03:54:42 PM