Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στη Βραζιλία - 22/01/2009


Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ολοκλήρωσε τον κύκλο επισκέψεων του σε χώρες της Νοτίου Αμερικής με επίσημη επίσκεψη στη Βραζιλία. Ο κ. Κυπριανού είχε χθες συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας Celso Amorim. Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας παρέθεσε γεύμα προς τιμή του κ. Κυπριανού και της Κυπριακής Αντιπροσωπείας.


Στη συνάντηση των δυο Υπουργών συζητήθηκαν οι σχέσεις των δύο χωρών, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, οι σχέσεις της Βραζιλίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η παγκόσμια οικονομική κρίση, το θέμα της μεταρρύθμισης των Ηνωμένων Εθνών και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Εξετάστηκαν επίσης οι προοπτικές εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας και της συνεργασίας στον τομέα της ναυτιλίας.

Συζητήθηκαν ακόμη οι δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών και εντατικοποίησης των επαφών σε διπλωματικό επίπεδο. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας απεδέχθη πρόσκληση του κ. Κυπριανού να επισκεφθεί την Κύπρο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών μετέφερε επίσης γραπτό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την Πρόεδρο της Βραζιλίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον κ. Amorim για τη διαδικασία των απευθείας συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού. Με την ευκαιρία, εξέφρασε την εκτίμηση του για τη συμμετοχή βραζιλιάνων στρατιωτών στη Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Τον Υπουργό Εξωτερικών συνόδευαν στις επαφές του ο διαπιστευμένος Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Βραζιλία με έδρα την Νέα Υόρκη Μηνάς Χατζήμιχαηλ, ο Διευθυντής του Γραφείου του, Πρέσβυς Κορνήλιος Κορνηλίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:14:20 PM