Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επαφές Υπουργού Εξωτερικών στο Λονδίνο - 24/11/2010


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού συναντήθηκε χθες στο Λονδίνο, με τον Βρετανό ομόλογο του William Hague. Κατά την συνάντηση ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε τον κ. Hague, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την πορεία των συνομιλιών και ανάπτυξε τις θέσεις της πλευράς μας. Επίσης, οι δύο Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, θέματα ΕΕ, το Μεσανατολικό και την κατάσταση στο Ιράκ.


Στην συνέχεια ο κ. Κυπριανού, προσφώνησε την πρώτη συνάντηση της Βρετανικής Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Κύπρο, σε αίθουσα του Βρετανικού Κοινοβουλίου, υπό την προεδρία του Συντηρητικού Βουλευτή David Burrowes. Ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε τους Βουλευτές, μέλη της Ομάδας, καθώς και αριθμό Μελών της Βουλής των Λόρδων και μέλη της παροικίας, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τις θέσεις της πλευράς μας και απάντησε σε ερωτήσεις. Μεταξύ άλλων, τόνισε, την αντίθεση μας στην επιβολή ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων και επαναδιατύπωσε την ετοιμότητα της πλευράς μας για εξεύρεση λύσης στα πλαίσια της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Κατά την δεύτερη μέρα της επίσκεψης του στην Βρετανική πρωτεύουσα, ο κ. Υπουργός θα συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Γρηγόριο, με τον οποίο αναμένεται να συζητήσει θέματα που αφορούν την παροικία αλλά και τις εξελίξεις στο Κυπριακό πρόβλημα.

Σήμερα το βράδυ, ο κ. Κυπριανού θα παραστεί σε τελετή, κατά την οποία θα τιμηθεί ο βραβευμένος με Νόμπελ Κύπριος οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης, στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:30:16 PM