Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Eπαφές του Υπουργού Εξωτερικών στη Σερβία - 03/12/2010


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Σερβία, έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας κ. Boris Tadic.


Ο κ. Tadic εξέφρασε τις ευχαριστίες και την εκτίμησή του προς την Κυπριακή Κυβέρνηση για τη θέση και την ενεργό υποστήριξή της στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου. Ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι η Κύπρος τηρεί θέση αρχής στο ζήτημα και τάσσεται υπέρ του σεβασμού της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας που περιλαμβάνει την επαρχία Κοσσυφοπεδίου και Μετόχιας. Ο κ. Κυπριανού υπογράμμισε, επίσης, ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση θεωρεί παράνομη τη μονομερή ανακήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε, επίσης, τον Σέρβο Πρόεδρο για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο κ. Tadic εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας του στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου στο πλαίσιο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σε πρόγευμα εργασίας που είχαν νωρίτερα σήμερα, ο κ. Κυπριανού και ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας κ. Vuk Yeremic συζητηθήκαν, πέραν του Κυπριακού και του Κοσσυφοπεδίου, οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών. Έγινε ανασκόπηση των σχέσεων και επαναβεβαιώθηκε το εξαίρετο επίπεδό τους. Παράλληλα, εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε, επίσης, την πλήρη υποστήριξη της Κύπρου στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, θεωρώντας ότι είναι έτοιμη να αρχίσει διαπραγματεύσεις για ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:30:48 PM