Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση διαπιστευτηρίων του νέου Υπάτου Αρμοστή της Δημοκρατίας στην Ντάκα - 10/12/2015


Σε τελετή που έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο στην Ντάκα, ο κ. Δημήτριος Α. Θεοφυλάκτου επέδωσε στις 9 Δεκεμβρίου τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Μπαγκλαντές κ. Abdul Hamid, ως ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας, με έδρα το Νέο Δελχί.


Μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων, ο Ύπατος Αρμοστής είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Hamid, κατά την οποία επιβεβαιώθηκαν οι εξαίρετες διμερείς σχέσεις και η άριστη συνεργασία των δύο χωρών σε διεθνείς οργανισμούς, καθώς επίσης η από κοινού προσήλωση σε θέματα αρχών διεθνούς δικαίου. Ο Ύπατος Αρμοστής ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Hamid για συνεπή θέση που τηρεί η Μπαγκλαντές στο πλαίσιο συμμετοχής στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης, σε ό,τι αφορά το Κυπριακό. Έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με πρακτικούς τρόπους ενίσχυσής διμερών σχέσεων, σε τομείς όπως το εμπόριο, οι επενδύσεις, ο τουρισμός, η τεχνική συνεργασία και η τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Πρόεδρος Hamid υπογράμμισε το ενδιαφέρον χώρας του για ποιοτική αναβάθμιση της συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω της πραγματοποίησης συχνότερων επαφών τόσο σε επίπεδο ανώτερων αξιωματούχων όσο και άλλων φορέων. Στη συνάντηση έγινε, επίσης, αναφορά στους ιστορικούς δεσμούς που άπτονται, μεταξύ άλλων, της συμμετοχής των δύο χωρών στην Κοινοπολιτεία και το Κίνημα Αδεσμεύτων.

Ο Ύπατος Αρμοστής είχε ακόμα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Abul Hassan Mahmood Ali και την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου κα Shirin Sharmin Chaudhury, με τους οποίους συζήτησε τρόπους συνεργασίας σε επίπεδο Υπουργείων Εξωτερικών και Κοινοβουλίων για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, η κλιματική αλλαγή και η βιώσιμη ανάπτυξη.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:58:54 PM