Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επισκέψεις του Υπουργού Εξωτερικών στο εξωτερικό - 10/10/2008


Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού αναχωρεί την Κυριακή 12 Οκτωβρίου για το Λουξεμβούργο για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Οκτωβρίου.


Η κατάσταση στη Γεωργία, οι σχέσεις της Ε.Ε. με τη Ρωσία, καθώς και η κατάσταση στη Ζιμπάμπουε και τη Λευκορωσία είναι ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν το Συμβούλιο.

Στη συνέχεια ο κ. Κυπριανού θα συμμετάσχει, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 15 και 16 Οκτωβρίου.

Από τις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Κεμπέκ του Καναδά όπου θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη 12η Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας που θα πραγματοποιηθεί στις 17-19 Οκτωβρίου.

Η σύνοδος θα ασχοληθεί με τέσσερα βασικά θέματα : δημοκρατία και κράτος δικαίου, διακυβέρνησης και οικονομική αλληλεγγύη, περιβάλλον και γαλλική γλώσσα.

Η Κύπρος είναι συνδεδεμένο μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας από το Σεπτέμβριο του 2006.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 03:47:18 PM