Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Μεταβίβαση της εξουσίας στη Λιβύη - 14/08/2012


Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε συνέχεια των ιστορικών γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στη Λιβύη, καλωσορίζει τη μεταβίβαση της εξουσίας από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο στο Γενικό Εθνικό Κογκρέσο (Εθνοσυνέλευση), στις 08 Αυγούστου 2012, ως η πρώτη ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας στη σύγχρονη ιστορία της Λιβύης.


Η Κύπρος χαιρετίζει τις προσπάθειες του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου για την εμπέδωση της δημοκρατίας και συγχαίρει τον κ. Mohammed el Magarief για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του Γενικού Εθνικού Κογκρέσου.

Η υπό εξέλιξη διαδικασία για διορισμό Πρωθυπουργού, τη σύσταση κυβέρνησης, τη συγγραφή νέου Συντάγματος και την προετοιμασία των γενικών εκλογών, αν και γεμάτη προκλήσεις, θα πρέπει να προχωρήσει εκπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις προσδοκίες του Λιβυκού λαού.

Τέλος, η Κύπρος δηλώνει την ετοιμότητά της όπως συνεχίσει να εργάζεται με τον φίλιο Λιβυκό λαό στην αναζήτησή του για δημοκρατία, πρόοδο και ανάπτυξη.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:40:40 PM