Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών και Ενέργειας και Βιομηχανίας της Αλβανίας στην Κύπρο - 29/01/2015


Συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του κ. Ditmir Bushati και τον Αλβανό Υπουργό Ενέργειας και Βιομηχανίας κ. Damian Gjiknuri θα έχει ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, στις 30 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο κοινής επίσημης επίσκεψης τους στην Κύπρο.


Ο κ. Κασουλίδης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με τους κ.κ. Bushati και Gjiknuri, ενώ ακολούθως θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στη συνέχεια, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα υπογράψουν διμερή Συμφωνία στον τομέα της Υγείας και, ακολούθως, οι τρεις Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τον Τύπο.

Οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Αλβανίας και οι τρόποι επέκτασής τους, θέματα ενέργειας, το Κυπριακό, καθώς και θέματα διεύρυνσης και οι σχέσεις της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα απασχολήσουν, ανάμεσα σε άλλα, τη συνάντηση των τριών Υπουργών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι δύο Αλβανοί Υπουργοί θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου. Θα συναντηθούν, επίσης, με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Λακκοτρύπη. Οι κ.κ. Bushati και Gjiknuri θα έχουν, τέλος, συνάντηση και με αξιωματούχους του ΚΕΒΕ και του CIPA.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:54:36 PM